Media

Η μόδα του τατουάζ και ο αναπάντεχος “εφευρέτης” της

Ο Thomas Edison θεωρείται ο σπουδαιότερος εφευρέτης που έχει να αναδείξει η Αμερική. Ο τίτλος αυτός αναφέρεται, φυσικά, στον ηλεκτρικό γλόμπο και στην κινηματογραφική κάμερα. Τώρα όμως, στην λίστα με τις ριζοσπαστικές εφευρέσεις του Edison, έρχεται να προστεθεί και το «πιστόλι» για τατουάζ.

Βλέπετε, ήταν μια εφεύρεση του 1876 του Thomas Edison, η ηλεκτρική πένα, που αποτέλεσε τη βασική πηγή έμπνευσης για το πρωτότυπο ηλεκτρομαγνητικό μοτέρ που χρησιμοποιείται για την αποτύπωση των τατουάζ πάνω στο δέρμα.

Μπορείτε να δείτε την τρομακτική πένα του Edison παρακάτω.

new york historical society

Αρχικά η συσκευή του Edison είχε στόχο να δημιουργεί πολλαπλά αντίγραφα μιας εικόνας ή κειμένου, περνώντας από πάνω τους μια μεμβράνη με μελανωμένο κύλινδρο, η οποία θα κινούνταν με 50 τρυπήματα ανά δευτερόλεπτο, μεταφέροντας το περιεχόμενο της μεμβράνης πάνω σε μια λευκή κόλλα χαρτιού.

Ως εργαλείο γραφής, η ηλεκτρική πένα ήταν σκέτη αποτυχία. Τράβηξε όμως την προσοχή ενός tattoo artist από την Νέα Υόρκη, του Samuel F. O’Reilly, ο οποίος το 1891 δημιούργησε την πρώτη ηλεκτρική βελόνα για τατουάζ, βασισμένος στο πρωτότυπο μηχάνημα του Edison. Η μηχανή αυτή αύξησε σημαντικά την ταχύτητα και την ακρίβεια της διαδικασίας «χτυπήματος» των τατουάζ, η οποία μέχρι τότε γινόταν με το χέρι.

new york historical society

Ουσιαστικά, λοιπόν, ο ευφυής εφευρέτης Thomas Edison είναι ο λόγος που το μελάνι που έχουμε (όσοι έχουμε) σήμερα πάνω μας, φαίνεται τόσο λείο, καθαρό και τέλειο.

Ένα πρωτότυπο μοντέλο της ηλεκτρικής πένας του Edison θα βρίσκεται από τον ερχόμενο Φεβρουάριο στο New York Historical Society, ως μέρος μιας έκθεσης για την ιστορία της κουλτούρας των τατουάζ στη Νέα Υόρκη.  Στην έκθεση θα περιλαμβάνονται επίσης υπέροχες φωτογραφίες από την 300 ετών ιστορία της μόνιμης τέχνης του σώματος, οι οποίες καταρρίπτουν κάθε θεωρία που θέλει τα τατουάζ να είναι «απλά μια εφήμερη μόδα».

Πηγή: huffingtonpost.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Solve : *
30 − 26 =


Close