Αισθητική ΔερματολογίαΕπεμβατικάΕφαρμογέςΜη ΕπεμβατικάΜηχανήματαΟμορφιάΠλαστική Αισθητική Χειρουργική

Ανδρική Τριχόπτωση: η λύση συνάρτηση της αιτίας

Η τριχόπτωση όπως και η κυτταρίτιδα είναι προβλήματα …γοήτρου, που μειώνουν την αυτοπεποίθηση χωρίς να βλάπτουν εμφανώς τον οργανισμό. Πρόσφατη έρευνα κατέδειξε πως ένας στους δύο άνδρες μετά την ηλικία των 50 ετών αντιμετωπίζει πρόβλημα τριχόπτωσης. 

Τα πιθανά αίτια της τριχόπτωσης ποικίλλουν και κατά βάση επιμερίζονται σε γενετικά,  αίτια που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής και παθογόνα που οφείλονται σε δερματικές παθήσεις.

Το ενδιαφέρον είναι πως η θεραπεία είναι συνάρτηση της διάγνωσης της αιτίας για κάθε είδος τριχόπτωσης, που έτσι κι αλλιώς απαιτεί διαφορετική θεραπευτική προσέγγιση.

1. Κληρονομικότητα

Σε κληρονομικά και γονιδιακά αίτια οφείλεται η ανδρογενής ή ανδρογενετική αλωπεκία. Η πιο αποτελεσματική θεραπεία της είναι η χορήγηση φιναστερίδης με αποτελέσματα που έχουν επιτυχία κατά 90%.

– Ηλικιακός παράγοντας

Με την πάροδο των χρόνων η απώλεια μαλλιών αυξάνει σταδιακά ενώ αντιστρόφως ανάλογα κινείται η ανάπτυξη νέων τριχών. Το ζήτημα αντιμετωπίζεται συνήθως με λοσιόν μινοξιδίλης ή με μεταμόσχευση μαλλιών.

2. Συνήθειες και τρόπος ζωής

Απότομες αυξομειώσεις βάρους, στρες, σιδηροπενία και απουσία θρεπτικών συστατικών στη διατροφή ενδέχεται να οδηγήσουν σε απώλεια των μαλλιών.

Συνήθως συνιστάται άμεσα αλλαγή τρόπου διατροφής και αύξηση τροφών με πρωτεΐνες, σίδηρο, ψευδάργυρο και βιοτίνη.

3. Δερματοπάθειες

Παθογόνα αίτια όπως η ψωρίαση, η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα κ.α. μπορούν να προκαλέσουν καταστροφή των θυλάκων της τρίχας και κατ’ επέκταση τριχόπτωση. Φαρμακευτικά σαμπουάν και ειδικές θεραπευτικές μέθοδοι βοηθούν στην αντιμετώπιση της κατάστασης.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Solve : *
20 − 7 =


Close