Αισθητική ΔερματολογίαΕφαρμογέςΜη ΕπεμβατικάΜηχανήματαΟμορφιάΠλαστική Αισθητική Χειρουργική

Κυτταρίτιδα: Μύθοι κι αλήθειες

Μυρίζει …Άνοιξη και μία από τις πρώτες σκέψεις όλων μας είναι η προετοιμασία του σώματος μας για την παραλία. Όχι μόνο γιατί το “φαίνεσθαι” έχει σημασία για τους άλλους, αλλά κυρίως γιατί τα λιγότερα ρούχα, αποκαλύπτουν μία εικόνα που θα πρέπει να τονώνει σε μας τους ίδιους την αυτοπεποίθησή μας και να αντανακλά την καλή μας υγεία. Και σ’ αυτό το σχέδιο σίγουρα δεν περιλαμβάνεται η ενοχλητική όψη “φλοιού πορτοκαλιού” στο σώμα μας: η κυτταρίτιδα. 

Κι όμως. Είναι το συχνότερο φαινόμενο στην εικόνα του σώματος των ενηλίκων ατόμων και παρότι τόσο κοινό πρόβλημα, εξακολουθεί να περιβάλλεται από πολλούς μύθους.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, ας τα βάλουμε στο μικροσκόπιο κι ας αποκτήσουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα μιλώντας γι’ αυτή τη «μάστιγα» όσο πιο απλά και καθαρά γίνεται.

Μύθος: H κυτταρίτιδα προτιμά τις γυναίκες.

Αλήθεια: Φυσικά έχουν και οι άντρες κυτταρίτιδα, μόνο που σε εκείνους εμφανίζεται κυρίως στη περιοχή του λαιμού και στο στομάχι ή στα μπράτσα όταν χαλαρώσουν κι αποκτήσουν λίπος.

Μύθος: Η κυτταρίτιδα είναι προνόμιο” των υπέρβαρων.

Αλήθεια: Είτε μας αρέσει είτε όχι η κυτταρίτιδα δεν ενημερώνεται για το βάρος μας πριν αποφασίσει να κάνει την εμφάνισή της γιατί δεν την αφορά και τόσο. Όσο επιλέγει τα πιο «γεμάτα» σώματα άλλο τόσο επιλέγει και τα λεπτά. Η μόνη διαφορά είναι ότι στα υπέρβαρα σώματα είναι, ίσως, πιο εμφανής.

Μύθος: Η γυμναστική είναι το απόλυτο αντίδοτο στην κυτταρίτιδα.

Αλήθεια: Στην πραγματικότητα αυτός ο μύθος έχει και μία δόση αλήθειας.  Το σωματικό λίπος αρχίζει να συσσωρεύεται στο σώμα από τα πρώτα χρόνια της ζωής μας. Ακόμα και η συστηματική γυμναστική δεν μπορεί να επαναφέρει πλήρως στη λεία μορφή του το δέρμα, ωστόσο, μπορεί να κάψει γενικό σωματικό λίπος και να ενισχύσει τον μυϊκό τόνο. Με άλλα λόγια, μπορεί να κάνει «δουλειά» εσωτερικά και να έχουμε πιο όμορφα αποτελέσματα εξωτερικά.

Μύθος: Το νερό εξαλείφει την κυτταρίτιδα.

Αλήθεια: Το νερό που πίνουμε καθημερινά ασφαλώς και έχει σχέση με την ενυδάτωσή μας και, όντως, το αφυδατωμένο δέρμα ευνοεί την αύξηση της κυτταρίτιδας. Όμως, το νερό που πίνουμε χρησιμοποιείται από τα ζωτικά μας όργανα, άρα δεν σχετίζεται τόσο άμεσα όσο νομίζουμε με τον φλοιό πορτοκαλιού.

Μύθος: Η καφεΐνη και το ανθρακικό είναι σύμμαχοι της κυτταρίτιδας.

Αλήθεια: Δεν υπάρχει καμία επιστημονική έρευνα που να αποδεικνύει πως ο καφές και τα αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη αυξάνουν την κυτταρίτιδα. Αυτό δεν σημαίνει πως μπορούμε να καταλανώνουμε χωρίς κανένα έλεγχο μεγάλες ποσότητες, αλλά αυτό είναι ένας γενικός κανόνας που ισχύει για όλα. Θυμηθείτε το “μέτρον άριστον” των αρχαίων προγόνων μας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Solve : *
30 ⁄ 10 =


Close