ΟμορφιάΠλαστική Αισθητική Χειρουργική

Δρ. Ανδρέας Τρομαρόπουλος: Η Αισθητική Ιατρική αναδεικνύει την ομορφιά που έχουμε μέσα μας!!!

Θεωρείται από τους αγαπημένους γιατρούς των celebrities. Τον εμπιστεύονται για τις σύγχρονες μεθόδους, την άρτια επιστημονική κατάρτιση, την αισθητική του αντίληψη και κυρίως τον τρόπο που προσαρμόζει τα ζητούμενα στο επίπεδο του συμβατού και εφικτού, ανάλογα με την εμφάνιση του καθενός.
Ο Δρ. Ανδρέας Τρομαρόπουλος είναι διαπιστευμένος Πλαστικός Χειρουργός τόσο από την Ελληνική Επιτροπή Πλαστικής Χειρουργικής όσο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Πλαστικής, Αισθητικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής. Επίσης είναι και μέλος την Ελληνικής Χειρουργικής εταιρίας. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, εκπαιδεύτηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Λευκωσίας και στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης του Βελγίου. Συνεργάζεται με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μπορντώ στη Γαλλία ενώ στη διάρκεια της εκπαίδευσής του θήτευσε πλάι σε εξέχοντες γιατρούς της Πλαστικής Χειρουργικής που εισήγαγαν νέες τεχνικές και σύγχρονες λύσεις στο θέμα των αισθητικών επεμβάσεων.

Μπαίνοντας στο ιατρείο του στην Πλατεία Μαβίλη (Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 101), συναντάς σε περίοπτη θέση το βιβλίο του στοχαστή Ουμπέρτο Έκο για την «Ιστορία της Ομορφιάς». Όχι γιατί απλώς ταιριάζει με την Επιστήμη του και τα δρώμενα στο χώρο, αλλά επειδή ο γιατρός που έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε στο metamorphosis.com.gr πιστεύει βαθιά και ειλικρινά στην αξία της αισθητικής και στον τρόπο που πραγματικά ομορφαίνει τον κόσμο γύρω μας. Και η κουβέντα μαζί του αποδεικνύει πόσο σπουδαίο ρόλο παίζει η αισθητική αντίληψη του καθενός μας αλλά κυρίως του Πλαστικού Χειρουργού στην ανάδειξη του καλύτερου εαυτού μας.

ΕΡ: Υιοθετείτε συχνά το motto «Ανακαλύψτε τον πιο όμορφο εαυτό σας». Θεωρείτε πως όλοι διαθέτουμε ομορφιά που μένει απλώς να αναδειχθεί με τον κατάλληλο χειρισμό;

Θεωρώ πως το «ανακάλυψε τον πιο όμορφο εαυτό σου» έγκειται στην προσπάθεια να μην γινόμαστε όλοι ίδιοι ή παρόμοιοι. Δηλαδή, όταν βλέπω ένα περιστατικό το βασικό μου μέλημα είναι να μπορέσω να φανταστώ το αβανταδόρικο σημείο κάθε εμφάνισης. Δηλαδή προσπαθώ να βρίσκω τη συμμετρία και να κάνω το πρόσωπο πιο αρμονικό και συμπαθητικό. Εν τούτοις, η ομορφιά κρύβεται στην ασυμμετρία, στις μικρές λεπτομέρειες που μας χαρακτηρίζουν και κάνουν τη διαφορά. Δεν είναι τυχαίο πως ενίοτε ένα σημαδάκι ή μία ουλή μπορεί να προσδίδει κάτι, επειδή σε αφήνει να φανταστείς την εμπειρία που το δημιούργησε.

Και εν τέλει καλό θα είναι ο κόσμος να μη φοβάται τη διαφορετικότητα. Δεν πας να βελτιώσεις την εμφάνισή σου για να γίνεις ποπ στάρ. Το πράττεις για σένα. Για να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου και να κοιτιέσαι στον καθρέφτη και να λες «τι ωραίος που είμαι τώρα». Οπότε το ζητούμενο δεν είναι να μοιάσουμε κάπου αλλά να είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

ΕΡ: Αν έπρεπε να ονομάσετε μία τεχνική ως κορυφαία στην υπηρεσία της ομορφιάς, ποια θα επιλέγατε;

Θεωρώ κορυφαία στην υπηρεσία της ομορφιάς όχι μία τεχνική αλλά την αισθητική αντίληψη. Ο άνθρωπος που θα κάνει κάποια διορθωτική παρέμβαση πρέπει να διαθέτει αισθητική. Και μπορεί αυτό να μοιάζει σχετικό αλλά επίσης έχει κάποια όρια στα οποία μπορείς να κινηθείς χωρίς να εκτεθείς ο ίδιος ή να εκθέσεις τον άνθρωπο που σε εμπιστεύεται. Αυτό για μένα είναι το κορυφαίο. Και φυσικά μαζί με τον ασθενή έχει σημασία και ο γιατρός να έχει άποψη περί αισθητικής. Σε ότι με αφορά με τρομάζει κάποιες φορές όταν ασθενείς μου μετά το δεύτερο ή τρίτο ραντεβού μου λένε «γιατρέ κάνε ό,τι νομίζεις». Με τρομάζει το μέγεθος της ευθύνης που μου εκχωρούν αλλά συνάμα με ενθουσιάζει και η εμπιστοσύνη που μου δείχνουν και βάζω πάντα τα δυνατά μου να σταθώ στο ύψος κάθε περίστασης.

Αν μπούμε στο τεχνικό θέμα και με βάση την ανταπόκριση του κόσμου θεωρώ κορυφαία τεχνική τη λιπογλυπτική που κάνω. Διαμόρφωση της κοιλιακής χώρας, ανάδειξη κοιλιακών μυών, six pack, eight pack, απολλώνιους κοιλιακούς αλλά με κριτήριο το τι ταιριάζει στον καθένα. Δηλαδή δεν μπορεί ένα πολύ αδύνατο άτομο να έχει ένα εντελώς γυμνασμένο κοιλιακό τοίχωμα, γιατί αυτό δεν συνάδει με τα υπόλοιπα. Οπότε κι εδώ μπαίνει θέμα αισθητικής. Στην Ελλάδα η λιπογλυπτική έχει μείνει λίγο πίσω. Μιλούν πολλοί για λιπογλυπτική αλλά κάνουν συνήθως λιποαναρροφήσεις. Δεν διαμορφώνουν δηλαδή και δεν σχηματίζουν εμφάνιση. Απλώς αφαιρούν λίπος. Λιπογλυπτική μπορεί να γίνει σε χέρια πόδια και κοιλιά ή γλουτούς για την ανάδειξη του μυικού συστήματος, γιατί κάποιοι άνθρωποι από τη φύση τους δεν μπορούν να έχουν γραμμωμένο σώμα, είτε γιατί τρώνε απείθαρχα είτε γιατί δεν γυμνάζονται ή ακόμη για άλλους λόγους. Μια έστω κι ελαφριά λιπογράμμωση λοιπόν βοηθά να είναι πιο καλοσχηματισμένο το σώμα σου αλλά κυρίως βοηθά να είναι πιο … καλοσχηματισμένη η εικόνα του μυαλού σου. Δηλαδή η εικόνα που έχεις εσύ για τον εαυτό σου. Η λιπογλυπτική είναι ουσιαστικά μία λιποαναρρόφηση αλλά πιο εντοπισμένη. Δηλαδή με μία εξέταση βρίσκουμε το μυικό σύστημα που κρύβεται κάτω από το λίπος, το μαρκάρουμε και στο σημείο που θα ‘πρεπε να έχει μία εγκοπή πάμε και με παρέμβαση τη δημιουργούμε. Έτσι αναδεικνύουμε το μυικό σύστημα με τον λιπώδη σου ιστό, δηλαδή φτιάχνουμε το ανάγλυφο, της κοιλιάς, των ποδιών των χεριών κ.λ.π.

Στην ουσία βρίσκεις τους βαθύτερους ιστούς και τους αναδεικνύεις. Προϋπόθεση είναι όλα αυτά να γίνονται σε μία οργανωμένη κλινική, με μία ομάδα από καταρτισμένους γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και σε αποστειρωμένους χώρους, με ασφάλεια κι έλεγχο τους ασθενούς (εργαστηριακά πριν την επέμβαση) και τελικά με υπευθυνότητα και σοβαρότητα.

ΕΡ: Από την εμπειρία σας το αίτημα της ομορφιάς εξακολουθεί ακλόνητα να είναι … γένους θηλυκού;

Θεωρώ ότι επειδή ανέκαθεν η ομορφιά είχε να κάνει με το γυναικείο σώμα και τη γυναικεία υπόσταση οι άντρες το απέφευγαν ως ένδειξη ίσως θηλυπρέπειας ή λιγότερου αντρισμού. Επειδή όμως πλέον ζούμε στην εποχή της απενοχοποίησης και το metrosexual μπαίνει στη ζωή μας, αρχίζει να αποκτά ενδιαφέρον και για τους άντρες.

Οι άντρες είναι πλέον πιο αποφασισμένοι και πιο «ψαγμένοι» στο τι θέλουν να βελτιώσουν στην εμφάνισή τους. Είναι ενημερωμένοι και έτσι στις μέρες μας ανατρέπονται τα δεδομένα της γυναικείας κυριαρχίας στον τομέα αυτό.

 ΕΡ: Ως επιστήμων και μάλιστα διαπιστευμένος από την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή Εταιρία Πλαστικής Χειρουργικής πως νιώθετε όταν ακούτε ασθενείς σας να περιγράφουν προηγούμενες ατυχείς εμπειρίες σε αμφιβόλου αποτελεσματικότητας κέντρα αισθητικής ή εμπειροτέχνες που διατυμπανίζουν πως μεταμορφώνουν πρόσωπα με ελάχιστο κόστος;

Κατ’ αρχήν δεν ρωτάω ποτέ που πήγες ή τι έκανες για να μπορώ να λέω ελεύθερα τη γνώμη μου. Πως νιώθω σ’ αυτές τις περιπτώσεις; Μία συλλογική ίσως ευθύνη του επαγγελματικού μας κύκλου. Και μία ευρύτερη για το πιθανό έλλειμμα πληροφόρησης που οδηγεί κάποιους σε λάθος επιλογές. Θα επιμένω να διατυμπανίζω πως πάμε σε διαπιστευμένους γιατρούς για την όποια αισθητική μας παρέμβαση. Στην Αμερική παρακολουθούμε ακόμη και στο Youtube τους γιατρούς να συστήνουν τις περγαμηνές τους. Και μπορεί να μοιάζει κουραστικό είναι όμως απαραίτητο για να μην υπάρχει λανθασμένη άποψη για το τι κάνει η Πλαστική Χειρουργική.

 

ΕΡ: Η μικροχειρουργική είναι η κορωνίδα της πλαστικής χειρουργικής. Χρειάζεται εξειδίκευση και προσφέρει πέρα από αισθητικό αποτέλεσμα και ουσιαστικές υπηρεσίες υγείας. Θα μας μιλήσετε για αυτές τις επεμβάσεις;

Η Μικροχειρουργική είναι όντως το αγαπημένο μου κομμάτι. Η ικανοποίηση που παίρνεις από ένα περιστατικό που χρειάζεται μικροχειρουργική είναι άλλο πράγμα γιατί εκεί πια δεν προσφέρεις ομορφιά αλλά ποιότητα ζωής. Κάνεις επανασυγκόληση ενός άκρου ή δίνεις μαστό σε μία γυναίκα που ξανακερδίζει το στοίχημα της αυτοπεποίθησης της. Εκεί πια μιλάμε για δώρα ζωής. Όταν θέλω να τονώσω τον εαυτό μου σκέφτομαι ότι στη Γαλλία κυκλοφορεί πλέον ένας αριθμός ανθρώπων που λένε πως «κάποτε ένας Έλληνας μου κόλλησε το πόδι» ή μια φορά ένας Έλληνας στο Μπορντώ μου έφτιαξε το στήθος και συνέχισα τη ζωή μου μετα την μαστεκτομή.

Στο μικρόκοσμό μας της ομορφιάς, θέλω να έχω ανθρώπους ευχαριστημένους που να με βλέπουν σαν Ανδρέα και μόνο όταν μπαίνουν στο ιατρείο μου να με σκέφτονται ως γιατρό.

ΕΡ: Σας προβληματίζει η «ομοιομορφία» που τείνει να επικρατήσει στα πρότυπα ομορφιάς μέσα από το status του sexy lift; (φαινόμενο μίμησης με Kardasian)

Ναι με προβληματίζει γι’ αυτό και μία από τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές του δικού μας ιατρείου είναι το «ανακάλυψε τον δικό σου πιο όμορφο εαυτό». Εν τέλει θα πιστέψω πως ο καθένας μας αρέσκεται στην εικόνα της Καρντάσιαν όταν τη δει live, φυσιολογική, αμακιγιάριστη. Αν όμως εισπράττουμε απλώς αυτό που εκείνη θέλει να δείξει ή οι image makers τότε είναι λάθος. Παρ’ όλα αυτά η ομορφιά του κάθε ανθρώπου είναι μέσα του και μπορεί να την ανακαλύψει και με τη βοήθεια της πλαστικής χειρουργικής να την αναδείξει.

 ΕΡ: Υπάρχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα ομορφιάς στο μεσογειακό τύπο της Ελληνίδας;
Το μεγάλο πλεονέκτημα της Μεσογειακής γυναίκας και κυρίως της Ελληνίδας είναι πως τολμάει. Η Ελληνίδα τολμάει και το διανθίζει στο μυαλό της. Είναι πιο ενθουσιώδης και λιγότερο επικριτική από την Βορειοευρωπαία. Σίγουρα το σώμα της Ελληνίδας την βοηθάει. Δηλαδή σε ένα στεγνό βορειοευρωπαϊκό σώμα που δεν έχει καμπύλες κι επιπλέον λίπος είναι δύσκολο να κάνεις διαμόρφωση. Ενώ αν έχεις μερικά κιλά παραπάνω είναι πιο εύκολο. Το να προσθέσεις γενικώς ελλοχεύει τον κίνδυνο επιλογής ενός καλού υλικού. Ενώ το να αφαιρείς είναι πιο απλό. Το να μεταφέρεις λίπος και να δημιουργείς καμπύλες με δικό σου ιστό, που το αναγνωρίζει το σώμα σου και είναι πιο φιλικό στην μετουσίωση αυτό είναι κάτι που βοηθάει πολύ. Οπότε το «λίγο πιο ζουμερή» όπως είναι η μέση Ελληνίδα είναι προτιμότερο από το «πιο στεγνή» της Βορειοευρωπαίας. Άρα λοιπόν σε συνδυασμό με τον ενθουσιασμό της και το ταμπεραμέντο της κι όλο το σεξαπίλ της το να είσαι μεσογειακή γυναίκα είναι καταπληκτικό.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Solve : *
16 × 12 =


Close