ΕπεμβατικάΕφαρμογέςΟμορφιάΠλαστική Αισθητική Χειρουργική

Η πλαστική χειρουργική ως …συνταγή ευτυχίας

Οι ψυχολόγοι επιμένουν πως η αυτοεκτίμηση και η αυτοπεποίθηση είναι το βασικό συστατικό της καλής ψυχικής υγείας. Κι όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, όλοι κατά καιρούς εντοπίζουμε στην εμφάνισή μας κάτι, που μας ενοχλεί. Σταδιακά η εντύπωσή μας αυτή, γίνεται πεποίθηση, που σιγοτρώει την αυτοπεποίθησή μας και μας προκαλεί ένα είδος καταθλιπτικών σκέψεων.

Η λύση σ’ αυτή την περίπτωση είναι οι επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής, που δεν γίνονται απλά για λόγους αισθητικής αλλά και για λόγους βελτίωσης της ψυχολογίας μας. Μία απλή διορθωτική επέμβαση στην εμφάνισή μας, μπορεί να σταθεί ικανή να αλλάξει εντελώς τη ψυχοσύνθεσή μας. 

Πρόσφατη έρευνα Αμερικανών Ψυχοερευνητών με τίτλο «Cosmetic Surgery and the Use of Antidepressant Medication» σε 362 άτομα, που έκαναν πλαστική επέμβαση για λόγους αισθητικής, κατέδειξε ότι το 17% από αυτούς, που έπαιρνε αντικαταθλιπτικά φάρμακα πριν την επέμβαση, περιορίστηκε μόλις στο 6% μετά την επέμβαση.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι γυναίκες επηρρεάζονται σε μεγαλύτερο βαθμό και κυρίως όσες είχαν υποβληθεί σε αύξηση στήθους, ή διόρθωση κοιλιάς, ή facelift. Σε διάστημα 6 μόλις μηνών μετά την επέμβαση είχαν πολύ καλύτερη αυτοεκτίμηση και εγκατέλειψαν τις αγωγές ψυχοθεραπείας, ως απόλυτα υγιείς.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, οι διορθωτικές επεμβάσεις άλλαξαν την εικόνα των ασθενών και αναπτέρωσαν το ηθικό τους, σε βαθμό που σύντομα η κατάθλιψή τους εξαφανίστηκε.

Τα δεδομένα πιστοποιήθηκαν και σε δεύτερη έρευνα με τον γενικό τίτλο «Quality of Life and Self-Esteem after Breast Asymmetry Surgery» που έγινε στο Σαν Φραντσίσκο. Πλαστικοί χειρουργοί διόρθωσαν την ασυμμετρία των μαστών σε ένα ικανό δείγμα γυναικών, για να εξάγουν συμπεράσματα για το κατά πόσο αυτό συμβάλλει στην καλυτέρευση της ψυχικής τους υγείας.

Και σ’ αυτή την έρευνα 6 μήνες μετά την επέμβαση,  οι γυναίκες έδειξαν πολύ καλύτερη ψυχική υγεία, καθώς τονώθηκε αισθητά η αυτοεκτίμησή τους.

Τα επιστημονικά συμπεράσματα κάνουν όλο και περισσότερους ψυχολόγους και ψυχοερευνητές να συνιστούν επεμβάσεις που διορθώνουν σωματικές αλλοιώσεις ή “ψεγάδια” τα οποία καταστρέφουν την ψυχολογία μας και δημιουργούν αρνητική εντύπωση για την εικόνα, που έχει ο καθένας μας για τον εαυτό του.

Διαβάστε ακόμη:

Οι μέθοδοι αντιγήρανσης για νεανική όψη!

Related Articles

18 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Solve : *
23 + 7 =


Close